Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

У другу неділю травня традиційно святкують День матері. Зазвичай в цей день діти вітають своїх матерів та дарують їм квіти, листівки, подарунки та інші приємні сюрпризи, щоб віддячити найріднішим за їхню любов і піклування. 

Мабуть, ти неодмінно захочеш провести цей святковий день разом з мамою: пощебетати з нею про все світі, відпочити від буденної рутини, зрештою, завітати в гості, щоб привітати.

Gifty переконаний: важливо, аби подарунок передав ті найщиріші почуття, які плекаємо до нені. Тож вирішили підказати тобі кілька вдалих ідей проведення цього святкового дня в компанії з мамою та чим найкраще приємно вразити найріднішу людину.

Подаруй мамі відчуття безтурботності

Моя неділя. Повільний ранковий відпочинок за гарною книгою/шоу є обов’язковим для того, щоб зарядити енергію

Виріши всі мамині справи, заплановані нею на цей день: прибери в будинку, приготуй їжу, сходи замість неї в магазин чи в інших справах. А мамі запропонуй проводити вільний час на її розсуд. І не забудь про сніданок у ліжко, заповнивши тацю її улюбленими смаколиками, та прикрась композицію букетиком її улюблених квітів. Мама обов’язково оцінить твої старання зробити цей день для неї особливим.

Зустріньте з мамою захід та схід сонця 

Щодня відбувається схід та захід сонця, і спостерігати за ними можна абсолютно безкоштовно, тож не пропустіть таку можливість.

Джо Валтон

Хто сказав, що спостерігати захід і схід сонця — заняття виключно для закоханих? Твоїй мамі точно сподобається ця ідея. Тим більше, якщо у неї так і не знайшлося часу на цей вид відпочинку раніше. 

Спостерігати захід і схід сонця найкраще на природі десь за містом, поблизу річки чи високо в горах. Не вагаючись вирушайте в подорож. А можна забратися на дах і насолоджуватися природним явищем під звуки скрипки чи саксофона (тож можеш розглянути і такий варіант). Це і дозволить заглибитися в музику, і сповільнитися, і насолодитися митями життя та ще довго згадувати їх у майбутньому.

Влаштуйте велопробіжку лісовими стежками

Деяка частка безтурботності необхідна для відчуття повноти життя.
Доктор Гордон Уайєтт

Гайда за роверами! Проведіть час за містом. Відчуйте себе туристами-початківцями або велоспортсменами. А парні футболки та значки нададуть вашому вигляду переконливості. Насолодіться чистим повітрям, співом пташок, буянням квітів. Але зважте на безпечність місцевості, де плануєте свою прогулянку.\

Відвідайте разом галерею, кінотеатр чи театр

Не знаю, куди ми йдемо, але обіцяю, що нудно не буде.

 Девід Боуві

А можна піти на екскурсію або відвідати стихійну вуличну виставку! Погодься: це безпрограшний варіант. Тим паче якщо твоя мама і ти працюєте в будні, тож на вихідних саме час відволіктися від робочої рутини і доєднатися до чогось прекрасного. Зазвичай на вихідних є купа цікавих вистав, а в прокаті — удосталь кінострічок на різні смаки і настрій. Афіша чи гід твого міста тобі у поміч — шукай найкращий варіант, що сподобається вам обом та стане приємним подарунком на День матері. Та не гаючи часу вирушайте на пошуки вражень!

Влаштуйте святковий пікнік на природі

 (спойлер: можна запросити маминих подружок — буде ще веселіше)

Відпочинок — не байдикування, і повалятися в літній день іноді на траві під деревами, послухати дзюрчання води або спостерігати, як хмари пливуть по небу, — аж ніяк не марна трата часу.

Ніщо так не надає сил, як весело проведений час в колі дорогих тобі людей на свіжому повітрі. Тим паче, коли за зимовий період всі так скучили за теплим сонечком і зеленими краєвидами. Погоджуємося, це далеко не найоригінальніший спосіб провести час разом. Але такий іноді потрібний та до того ж не потребує складного планування. Достатньо взяти з собою теплі ковдри, чай або каву в термосі, гарний настрій і щось їстівне — підійдуть бутерброди чи піца, фрукти або шоколад. А ще на відкритому просторі не тільки смачно поїсти, класно позасмагати на м’якій зеленій траві (якщо погода дозволить), а й зняти емоційну напругу, яка усіх нас уже більше двох років тримає в полоні: погорлопанити улюблену пісню на все горло або донести до Всесвіту своє найзаповітніше бажання.

Організуй для мами омріяний релакс (спа, масаж, салон краси)

Відпочинок — це спосіб для вашого тіла та розуму відпочити від суєти повсякденного життя. Це дозволяє вам повертатися оновленим і готовим до того, що буде далі

Наші мами такі бджілки-трудівниці: вони постійно в русі, працюють не покладаючи рук задля блага своїх рідних, часом забуваючи про себе або посуваючи свої потреби на другий план. Чи саме не час нагадати мамі про її хотілки та довгождані плани. Ну а що може зробити жінку більш натхненною, як не похід до салону краси, відвідування спа-процедур чи сеанс масажу?!

Подаруй найріднішій відпочинок, який припаде їй до смаку. І нехай твоя мама відчує райську насолоду від такого омріяного релаксу…
P.S. А ще є співаючі чаші (тибетський звуковий масаж), шоколадне обгортання, послуги професійного дизайнера-стиліста, акупунтура, душ-шарко і для особливо відважних — вогняний масаж (!)

Запишіться на майстер-клас, тренінг або корисний курс для жінок

Фотографія — це миттєва реакція, малювання — це медитація.

Анрі Картьє-Брессон

Іноді заходиш туди, де ніколи не був, але відчуваєш, що ти знаходишся саме там, де маєш бути.
Тед Мосбі

Існує безліч майстер-класів та тренінгів. Багато з них можуть виявитися напрочуд корисними та цікавими. Є різні варіанти — від гончарства до бізнес-стратегій для сучасних і незалежних жінок.  Але радимо все ж спланувати похід разом з мамою або обрати максимально те, що їй сподобається. Аби час, витрачений на тренінг чи курс, не здався найріднішій вічністю. Завітавши на один із таких тренінгів чи майстер-класів, Ви не тільки згуртуєтеся в одній меті, а й зможете набути конкретних практичних навичок. Та й буде що залишити на пам’ять про проведений разом час.

Сходіть на йогу, зумбу чи медитацію

Розслабте свій розум і тіло, тому що хвилювання — це зловживання уявою

Дуже сучасна і дуже корисна порада. Якщо твоя мама не з прихильниць йоги чи джампінгу або інших подібних активностей, можливо, варто спробувати пробне заняття. Хоча б для того, щоб зняти напругу після робочого тижня. Але якщо помітила, що мамі дуже сподобалось, — не вагаючись купуй абонемент. Це і буде найкращим подарунком у цей день. А мама згадуватиме весело проведений час з тобою кожного наступного заняття.
А щоб мама завжди пам’ятала, коли в неї чергове заняття, і знаходила для нього час у своїх насичених буднях, подаруй їй цей планер, а вона вже сама розбереться.

Вирушайте у квест-кімнату

Це точно вас об’єднає більше, ніж ти думаєш. Адже від моменту, коли ви опинитеся за зачиненими дверима, тільки від вас двох залежить успіх вибратися назовні. Тож взаємодопомога й інтенсивний брейншторм на найближчі кілька годин вам гарантовані!

Ну а після вашої спільної перемоги пригости маму чимось смачненьким і подаруй цю чашку — мама оцінить твій гумор, адже мама тобі десять разів казала, що треба було шукати ключ від кімнати в іншому місці, а ти що…?

Замовте піцу чи суші на дім та влаштуйте домашній кінотеатр

Коли я відпускаю те, ким я є, я стаю тим, ким я можу бути.
Лао Цзи

Якщо ви з мамою справжні поціновувачі фільмів, то ця ідея просто створена для вас. А бути їй банальною чи ні — справа у ваших руках. Прикрасьте кімнату в стилі обраного фільму, підберіть собі чудернацькі вбрання з того, що є у вашій шафі. Не забудьте приготувати щось смачненьке, що асоціюється у вас із цією кінокартиною (можна вигадати рецепт страви і кумедно її назвати), та насолоджуйтесь переглядом улюбленого фільму разом. Дозвольте собі трішки повеселитися, відпустіть комплекси. Згадай часи, коли була дитиною і допоможи мамі поринути в безтурботну атмосферу. Червоне вино, ретро-зачіски з хустинками і костюми з блискітками під перегляд «Великого Гетсбі» зроблять ваш вечір, не сумнівайся!  А потім ще довго буде що згадати і над чим посміятися.

Кулінарна книга, в яку ви запишете рецепт власної страви, покладе початок для занотовування мамою інших своїх неперевершених шедеврів. А цей гарний блокнотик, можливо, стане полем для занотовування вечірніх роздумів і приємних спогадів.

 

Проведіть вечір за душевними розмовами, відчуйте, як ви розумієте одна одну 

Відпочинок — це радість зосереджуватися на внутрішньому, а не зовнішньому. Потрібен час, щоб нагодувати свою душу і знайти спокій серед життєвих штормів

Завари чаю та додай до нього ваших з мамой улюблених плюшок (круасанів, зефіру, еклерів чи тістечок). За теплим чаєм не забариться і тепла душевна розмова. Поцікався маминим життям більше ніж робиш це зазвичай. Можливо, саме час дізнатися, що її турбує саме в цей період життя, як вона впорується зі своїми проблемами, як проводить вільний час. Може, й тобі час відкритися та розповісти про своє життя трохи більше… Станьте ближчими, але не лише на цей вечір.

А необхідну атмосферу подарують свічки і ці стильні чашки.

Запропонуй мамі свою допомогу

Ми завжди повинні змінюватися, оновлюватися, омолоджуватися, інакше ми загартовуємося

Чому б тобі не зателефонувати мамі та не поцікавитися в неї, яка допомога їй потрібна саме зараз? Можливо, мама давно вже подумує про змінення інтер’єру в квартирі чи їй просто знадобляться ще одні руки в передвеликодньому прибиранні помешкання. Не прогав цей момент. І прихопи з собою кілька крутих штук для інтер’єру, як-от ці постери чи підвіски.

 

Замовте сімейну фотосесію (тематичну або спонтанну прямо на вулиці)

Ми робимо фотографії, щоб зрозуміти, що для нас означає наше життя.

Ральф Хаттерслі

Ніколи раніше фотографія не була настільки поширеним хобі і професійним заняттям. Нині чи не кожен має фотоапарат, щоб у будь-який момент зафіксувати найкращі миттєвості свого життя. Чому б вам із мамою не звернутися до одного з фотографів допомогти вам у зібранні спільних спогадів?  До того ж, у професіоналів цієї справи завжди мільйон ідей для фотосесій, щоб сімейні фотокартки точно стали нереальним витвором мистецтва і спіймали ваші погляди, розкривши внутрішній світ у одній світлині.

Тут теж, до речі, можна експериментувати не тільки з освітленням, але ще й з локаціями, макіяжем та вбранням.

Ви з мамою неодмінно отримаєте купу позитивних емоцій, обіцяємо! До того ж мамина квартира заграє новими барвами, коли її стіни прикрасять нові фото з тобою, вже дорослою, та де ви з нею разом, щасливі та усміхнені. Головне у проведеному разом часі — це спогади. А що може зберегти спогади краще, ніж фотографії?

Тож не марнуйте час і підбирайте тематику для майбутньої сімейної фотосесії! Або дозвольте спонтанності зробити Вашу фотосесію ще більш чуттєвою і щирою.

Почитай мамі вголос її улюблену книгу 

Найбільш недооцінений догляд за собою — це не робити абсолютно нічого

Час, проведений за цікавою книжкою, завжди проходить з користю, а якщо ви з мамою захоплюєтеся читанням, то це просто фантастика! Навіть, якщо ви читаєте саме її…

Напевно, у вас або у вашої мами є улюблена книга або жанр, яку вона постійно перечитує і отримує від того неабияку насолоду. Тож подаруй мамі книгу із цієї серії та розпочни її читати для неї вголос. Вона неодмінно згадає часи, коли робила це для тебе в твоєму дитинстві, та, очевидно, захопиться сюжетом і не полишить книгу в спокої, допоки її не прочитає до останньої сторіночки. Що і буде тобі найкращою вдячністю за подарунок.

До речі, радимо разом з книгою подарувати мамі красивий блокнотик, де вона зможе занотовувати моменти з книги, які вразили її найбільше, а також листівку, яку можна покласти між сторінок книги, щоб точно не загубитися в вирі книжкових подій.

Пориньте у спогади 

Лише фотографія змогла розділити людське життя на низку моментів, кожна з яких має цінність повного існування.

Едвард Мейбрідж

Майже всі пункти з нашого списку спонукають вас до створення нових спогадів. Але чому б на один день не поринути в старі?

Знайдіть старі альбоми з вашими сімейними фотографіями. Тут ти точно дізнаєшся усі таємні деталі про своїх родичів, можливо, навіть і про прапра… А також подивишся на їх у твоєму віці і навпаки.
Погодься, мамі теж зайде такий відпочинок: кому не приємно згадати, з чого все починалося, чи не так?

 

Зробіть сімейний фотоальбом

Що ми відчуваємо, коли дивимося на хорошу фотографію? Ми просто хочемо бути там, саме в той момент, коли зроблено це фото!

Мехмет Мурат Ілдан

Мама постійно тобі докоряє, що всі сімейні фото зберігаються на гаджетах і жодного паперового фото немає під рукою, щоб вона могла в будь-який момент поностальгувати за своєю милою дівчинкою? Час великих звершень настав!

Заздалегідь підготуй роздруківки сімейних історій або напередодні свята виріши з мамою, які фото надрукувати для альбому. Купи гарнесенький альбом, а до нього прикольні наліпки, що додадуть настрою Вашим спогадам. Ну а коли все буде готово, беріться за справу разом: оформлюйте альбом не поспішаючи, насолоджуючись світлинами та обираючи для них найвигідніше місце і найдотепнішу тематичну наліпку. Цей витвір ваших рук мама не випускатиме з рук, от побачиш! Та ще й подружкам при нагоді показуватиме.

Подаруй мамі квіти і весняний настрій

У видимій красі нас захоплює невидиме.
Марія фон Ебнер-Ешенбах

Наповни цей день квітучою атмосферою жіночності і краси. Зверни увагу на хустинки від Gifty, стильні і жіночні, які точно сподобаються твоїй мамі. Такий модний нині аксесуар вона носитиме повсякчас і відчуватиме твою любов і турботу, а себе — як мінімум, зіркою подіуму. Оточи її увагою і приємним подарунком та ореолом жіночності.

 

Влаштуйте вечір настільних ігор

Відпочинок необхідний, щоб зарядити енергію, щоб потім стрибнути вище і сяяти яскравіше.


Колись ми всі були маленькими. Ми згадуємо той період життя з приємним щемом, адже все навколо оберталося заради нас. Наша мама нас не тільки виховувала, а й щоденно з нами гралася. Ти і зараз для неї дитина, якою б дорослою не була. То чому б не зануритися в дитинство саме в цей святковий день? Пропонуємо пограти з мамою, але не в іграшки, а у сучасні та цікаві настолки. До речі, у нас є для тебе кілька актуальних  варіантів, твоя мама їх точно зацінить - Настільна гра Лінія Часу.

Створіть родинне дерево

Увага! Любителям сімейних історій і плекаючих традицій присвячується. Твоя прапрабабця була акторкою, а ти про це чуєш уперше? Усі жінки твого роду виходили заміж у 19, а ти вже порушила сімейну традицію? Хвилиночку… Можливо, є сенс зробити невеличне нагадування — родинне дерево  — і бути в курсі всіх історій та неймовірних пристрастей твого роду. Це заняття буде і корисним для тебе, і точно сподобається твоїй мамі.

Тож від тебе — матеріали, теплий чай, а від мами — гарний настрій і ретельне пригадування всіх відомих їй деталей з історії ваших прапра…

І невеличка підказка: вам точно знадобиться календар, щоб позначати в ньому всі визначні дати вашої родини. Час, проведений з мамою, матиме приємний і водночас корисний результат — відтепер на стіні красуватиметься досі не бачене і незвичне — ваше родинне дерево, а в тебе на столі — календар, з яким ти будеш у курсі всіх родинних подій.

 

Присвятіть цей день волонтерству або зробіть одну хорошу справу на двох

Ми існуємо завдяки тому, що отримуємо, але живемо тим, що даємо
Вінстон Черчиль

Необов’язково робити щось значне. А проте долучитися до якоїсь волонтерської ініціативи буде не тільки корисно й на часі (і до того ж принесе користь не лише вам, а й суспільству), а й може бути напрочуд цікаво й натхненно.

Можливо, ви з мамою, об’єднані спільною метою, відчуєте ще більший взаємозв’язок та покращите стосунки загалом. Адже проведений разом час стане для вас чимось більшим, ніж просто веселощі та розваги. Це корисний досвід, який ви зможете пережити разом та зробите певні висновки і зрозумієте для себе важливі життєві істини.

До речі, Gifty теж має кілька таких ініціатив. Знаходь на сайті одяг та речі, 100 % прибутку від продажу яких ми перераховуємо в Благодійний фонд Сергія Притули.

Наважтеся на екстрим. Відчуйте драйв життя

Ви отримуєте силу, сміливість і впевненість з кожним досвідом, коли ви дійсно зупиняєтеся, щоб дивитися страху в обличчя. Ви повинні зробити те, що, на вашу думку, не можете зробити.

Давно мріяли про стрибок з парашутом або піднятися на гірську вершину? Така подія точно запам’ятається і тобі, і мамі. Та ви неодноразово будете згадувати про неї. Тож подбай не тільки про спорядження, надійного надавача послуг, а й про можливість зробити фото і відеофіксацію ваших спільних звершень. Можливо, одного разу наважившись на щось круте й екстремальне, це в подальшому стане вашою сімейною традицією. Чом би й ні?

Але перед тим як піти на роуп-джампінг, підбадьорь мамусю чимось прикольним і безтурботним, наприклад, цими наклейками чи постером. Або нагороди її за сміливість й потурання твоїм шаленим ідеям значком «Терпець» від каліграфа Євгена Берда (лінк).

Влаштуйте велике переселення меблів

Я зрозуміла, що будинок – це не місце. Це відчуття.

 Розі Данн

Іноді рушійною силою перезавантаження може стати полиця чи стілець, яким більше не місце на кухні.

Тож нумо переформатовувати простір у маминому домі разом з нею, запустивши в дім гармонію, затишок і стиль. А можливо, й китайський фен-шуй чи японський мінімалізм.

Після хуліганських інтер’єрних рішень прикрасьте квартирний простір стильно і з натхненням. У цьому точно допоможуть інтер’єрні штуки від Gifty: постеринастінні календарімагнітні планери чи великодні підвіски.

Створіть словник з маминими улюбленими фразами

Кожна мама володіє арсеналом таких фразочок, які ти розумієш з півсекунди. Тим паче якщо супроводжуються вони не менш зрозумілим поглядом.
Ще з дитинства тобі відома істина, що краще погодитися на мамине сумнівне: «Купимо наступного разу» і не влаштовувати істерики на підлозі магазину, а не чекати поки за цим послідує «Так, я йду, а ти залишаєшся», яке аж ніяк нічого доброго не віщує…
А це її «Не чіпай, я сама» і «Що ти там так довго, нічого доручити не можна»  — хіба не найкращий мотиваційний поштовх для твого вдосконалення?
Усі мами різні, але водночас усі вони знають справжню силу і мудрість цих фразочок. «От сама станеш мамою, тоді й зрозумієш»… Правда ж?

Якщо твоя мама цінує добрий гумор і з задоволенням підтримала ідею з книгою її авторських слів  — беріться за справу. Адже це саме те заняття, що допоможе пролити світло на виховний ефект її благородних маніпуляцій з тобою-малою чи братом-неслухом. Коли ще така вдала нагода трапиться? А якщо ідея не сподобається (ти зрозумієш це з маминого погляду) або якщо змогли пригадати лише частину тих дорогоцінних фраз  — не переймайся  — допишете згодом. А поки що подаруй їй цю чашку з Їжаком, де ми зібрали типові чарівні фрази, присмачені маминим багатообіцяючим блиском у погляді, щоб мама завжди тримала їх у своєму арсеналі.

Час невпинно й безповоротно минає. І от ми давно вже не діти, а наші матусі, на жаль, вже не юні дівчата, які так безтурботно і легко зустрічають новий день. А значить, саме час приділяти кожну вільну хвилинку своїм найріднішим людям та створювати разом з ними щасливі спогади.

Сподіваємося поради від Gifty стануть для тебе рятівним колом напередодні свята і ти обов’язково використаєш якусь із наших ідей, щоб змістовно й цікаво привітати маму з її днем. Вибирай свій варіант відпочинку, який сподобається обом, а про подарунок Gifty вже подбав.

Читай також підібрані ідеї подарунків «Що подарувати мамі на День матері»